İnternet sınıflara girince okuldaki başarı arttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2007 11:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nda bilgisayar ve internet destekli eğitim yapılmaya başlanmasıyla birlikte öğrencilerin başarılarında gözle görülür bir artış gözlendi. Öğretmenin gözetiminde internetten kontrollü bir şekilde yararlanan öğrencinin bu sayede internet kafeye gitmesinin önü kesiliyor. Hayırseverlerin bağışları ile sınıflara bilgisayar ve projeksiyon cihazı kuran okul yönetimi, velilerden olumlu tepkiler alıyor.

Hürriyet Mahallesi'nde eğitim ve öğretim hayatına bu yıl başlayan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nda öğretmenler dersleri internet aracılığı ile işliyor. Sınıflara hayırseverlerin desteği ile alınan bilgisayar ve projeksiyon cihazı aracılığı ile dersi görsel olarak anlatan öğretmenler, internetten indirdiği ders programlarıyla da öğrenciyi daha geniş bilgilendiriyor. Ders boyunca ve teneffüslerde internetinin tüm imkanlarından yararlanan öğrenciler, internet kafeye gitmeden ödevlerini yapma imkanına sahip oluyor. Öğretmen eşliğinde internetten kontrollü olarak yararlanan öğrenciler, internetin zararlarını görmeden ödevlerini yapabiliyor. Yeni kurulan okulda ders anlatımının görsele dönüşmesi nedeniyle öğrencilerin başarısında yükselme saptanmış.

Yeni eğitim sisteminde öğrenci merkezli bir eğitim anlayışının olduğunu kaydeden Okul Müdürü Selma Akarsu, öğrenciyi eğitim merkezine ancak bu şekilde görsellikle olacağını belirtti. İnternete bağlı bilgisayarla öğrencilerin görsel olarak dersi dinleme imkanı bulduğunu söyleyen Akarsu, "Çocuk internet kafeye gitmeden öğrenciler bizim kontrolümüzde ödevlerini yapıyor. Bu şekilde şiddetin önüne geçiliyor. İlk sınavlara göre öğrencilerin başarılarında değişme gözlemledik. 5. sınıflar arasında yapılan sınavda Tekirdağ birincisi okulumuzdan çıktı. Öğretmenler internetten Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü sitesine girerek buradan dersi indiriyor. Öğrenciye anlatıyor. Buda görsel olarak çok etkiliyor. Kaldıraçlar anlatılırken görselliğin büyük yararı var. 9 sınıfımızda internete bağlı bilgisayar ve projeksiyon cihazı bulunuyor. Okulumuzda eğitim gören 270 öğrenci internetin tüm nimetlerinden yararlanıyor." dedi.

Velilerden olumlu tepkiler aldıklarını belirten Akarsu, öğrencilerdeki değişimin veliler tarafından fark edildiği ve sitemin uygulanması için destek çıktılarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber